Rubberkorrels van kunstgras kunnen wel degelijk gezondheidsrisico zijn voor kinderen

Home / Nieuws / Rubberkorrels van kunstgras kunnen wel degelijk gezondheidsrisico zijn voor kinderen

Rubberkorrels van kunstgras kunnen wel degelijk gezondheidsrisico zijn voor kinderen

Rubbergranulaat van oude autobanden op kunstgrasvelden; we hebben daar de laatste twee jaar allemaal over gehoord en gelezen. Het RIVM en de European Chemical Agency (ECHA) hebben eerder onderzoek gedaan en concludeerden dat de risico’s voor kinderen verwaarloosbaar zouden zijn. Rubbergranulaat bevat weliswaar schadelijke stoffen, aldus de onderzoekers, maar deze stoffen komen maar in zeer lage hoeveelheden vrij uit het rubbergranulaat na inslikken, bij huidcontact of door verdamping bij warm weer.

In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is gisteren echter een onderzoek gepubliceerd door vier hoogleraren waaruit blijkt dat de rapporten van het RIVM en de ECHA enkele wetenschappelijke onnauwkeurigheden en omissies bevatten, waardoor het risico voor kinderen onderschat kan zijn.

Kinderen kunnen bij het sporten op kunstgrasvelden dus een hoger gezondheidsrisico lopen dan het RIVM en de ECHA doen voorkomen. Wij houden jullie van de ontwikkelingen op de hoogte!

Bent u slachtoffer en wilt u uw schade vergoed zien?
Wilt u graag advies over dit onderwerp? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0800 – 8033 of stuur een e-mail naar info@dehersteladvocaat.nl.